Elikadura, Landa Garapena, Nekazaritza eta Arrantza Saila

Adierazpen Geografikoa: Gernikako Piperra

Gernikako piperra / Pimiento de Gernika

Indarrean dagoen baldintza-agiria

Kontrolatu eta Ziurtatzeko Erakundea

HAZIk beharrezko jotzen dituen kontrol sistemak ezarriko ditu produktuaren prozesu-katean: ekoizpenean, kontserbazioan eta biltegiratzean, garraiatzean, ontziratzean, erabiltzean eta merkaturatzean, "Pimiento de Gernika" edo "Gernikako Piperra" Jatorrizko Deitura Babestuaren ikurrekin identifikatuta iristen den produktuak araudi honetan eta aplikatu beharreko gainerako araudian ezarritako eskakizun guztiak betetzen dituela ziurtatzeko helburuz.

HAZI
Muntsaratz auzoa, 17-A (Muntsaratz dorretxea)
48220 Abadino. Bizkaia
Tfnoa: 946 030 330
Web orria: http://euskolabel.hazi.eus

Araudia

AGINDUA, 2024ko urriaren 14koa, Elikadura, Landa Garapen, Nekazaritza eta Arrantzako sailburuarena, zeinaren bidez aldatzen baita «Pimiento de Gernika / Gernikako Piperra» adierazpen geografiko babestuaren baldintza-agiria.

AGINDUA, 2012ko otsailaren 1ekoa, Ingurumen, Lurralde-Plangintza, Nekazaritza eta Arrantzako sailburuarena, «Gernikako piperra» Adierazpen Geografiko Babestuaren (AGB) baldintza-agiria argitaratzen duena.

AGINDUA,  2009ko urtarrilaren 13koa, Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura sailburuarena, "Gernikako piperra / Pimiento de Gernika" jatorrizko deitura eta horren araudia onartzen duen agindua aldatzen duena, 510/2006 zenbakiko erregelamenduan (EE) aurreikusitako behin-behingo izaeraz

AGINDUA, 2007ko otsailaren 7koa, Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura sailburuarena, "Gernikako Piperra / Pimiento de Gernika" Jatorrizko Deitura Babestua eta bere araudia onesteko dena.

Azken aldaketako data: