AZTI
LABURPENA
Objektua
Itsas ingurunean eta elikaduran espezializatutako zentro zientifiko eta teknologikoa.
Itsasoko ikerketa-ildoak:
- Klima-aldaketa eta itsas ekosistemak: Itsas ekosistemen funtzionamendua eta karakterizazio ozeanografikoa. Sistemaren ereduak behatzea, joerak identifikatzea eta sortzea. Etorkizuneko agertokiak simulatzea. Inpaktuak, kalteberatasuna eta egokitzapena ebaluatzea. Klima-aldaketa arintzea.
- Itsas teknologia eta digitalizazioa: 4.0 itsas teknologiak, kostaldeko ingeniaritza, ozeanografia operazionala, arrantza-sektorearen digitalizazioa, itsasontziko prozesuen berrikuntza, deskarbonizazioa, lan-ingurune seguru eta osasungarriak, eta itsas jatorriko produktu bioteknologikoak.
- Arrantza-kudeaketa eta iraunkortasuna: Arrantzaren kudeaketa ekosistemikoa, akuikultura, artisau-arrantzaren iraunkortasuna, arrantzaren ingurumen-inpaktua murriztea, biomasa estimatzeko metodo berriak, eta arrantza-kudeaketaren ebaluazioa eta aholkatzea.
- Itsas ingurunearen ebaluazioa eta kontserbazioa: Itsas ingurunearen osasun-egoeraren ebaluazioa, itsas ekosistemen kontserbazioa, ingurumen-inpaktuen eta -zaintzaren azterketak, itsas espazio-plangintza, itsas zaborren kudeaketa integrala eta ekonomia zirkular urdina.
Elikadura ikerketa-lerroak:
- Elikadura-kate eraginkor eta jasangarria: Elikagai-azpiproduktuen balorizazio ekonomikoa: biorrefineria eta bioproduktu berriak. Iraunkortasunaren ebaluazioa eta komunikazioa. Aurrezpen eta ekoizpen eraginkorra. Prozesuen hobekuntza ergonomikoa. Elikadura-katea 4.0.
- Kontsumitzailearen portaera: Adimen lehiakorra. Zaintza teknologikoa. Joera identifikazioa eta berrikuntzan aplikatzea. Elkarlaneko berrikuntza. Neuromarketinga. Analisi sentsoriala.
- Oinarri bioteknologikoa duten produktuak: Dibertsitate genetikoa eta mikroorganismoen isolamendua. Bioproduktu naturalak lortzea.
- Elikagaien segurtasuna eta osotasuna: Elikagaien segurtasuna. Elikadura-kontrola. Elikagaien identitatea.
- Elikadura eta osasuna: Doitasunezko nutrizioa eta dieta pertsonalizatua. Elikagai berriak formulatzea eta eraldatzea. Elikagaiak prozesatzeko eta kontserbatzeko teknologiak.
Harremanetarako datuak
Helbidea
Txatxarramendi Auzoa, z.g.
48395 Sukarrieta
Bizkaia
Telefonoa/k
Posta elektronikoa/k
Faxa
- 946572555
Web atariak
LOTUTAKO ERAKUNDEAK
Goragoko erakundeak
LOTUTAKO PERTSONAK
- Rogelio Pozo CarroZuzendari nagusia
AZTI
Laburpena
Harremanetarako datuak
Lotutako erakundeak
Lotutako pertsonak
LABURPENA
Objektua
Itsas ingurunean eta elikaduran espezializatutako zentro zientifiko eta teknologikoa.
Itsasoko ikerketa-ildoak:
- Klima-aldaketa eta itsas ekosistemak: Itsas ekosistemen funtzionamendua eta karakterizazio ozeanografikoa. Sistemaren ereduak behatzea, joerak identifikatzea eta sortzea. Etorkizuneko agertokiak simulatzea. Inpaktuak, kalteberatasuna eta egokitzapena ebaluatzea. Klima-aldaketa arintzea.
- Itsas teknologia eta digitalizazioa: 4.0 itsas teknologiak, kostaldeko ingeniaritza, ozeanografia operazionala, arrantza-sektorearen digitalizazioa, itsasontziko prozesuen berrikuntza, deskarbonizazioa, lan-ingurune seguru eta osasungarriak, eta itsas jatorriko produktu bioteknologikoak.
- Arrantza-kudeaketa eta iraunkortasuna: Arrantzaren kudeaketa ekosistemikoa, akuikultura, artisau-arrantzaren iraunkortasuna, arrantzaren ingurumen-inpaktua murriztea, biomasa estimatzeko metodo berriak, eta arrantza-kudeaketaren ebaluazioa eta aholkatzea.
- Itsas ingurunearen ebaluazioa eta kontserbazioa: Itsas ingurunearen osasun-egoeraren ebaluazioa, itsas ekosistemen kontserbazioa, ingurumen-inpaktuen eta -zaintzaren azterketak, itsas espazio-plangintza, itsas zaborren kudeaketa integrala eta ekonomia zirkular urdina.
Elikadura ikerketa-lerroak:
- Elikadura-kate eraginkor eta jasangarria: Elikagai-azpiproduktuen balorizazio ekonomikoa: biorrefineria eta bioproduktu berriak. Iraunkortasunaren ebaluazioa eta komunikazioa. Aurrezpen eta ekoizpen eraginkorra. Prozesuen hobekuntza ergonomikoa. Elikadura-katea 4.0.
- Kontsumitzailearen portaera: Adimen lehiakorra. Zaintza teknologikoa. Joera identifikazioa eta berrikuntzan aplikatzea. Elkarlaneko berrikuntza. Neuromarketinga. Analisi sentsoriala.
- Oinarri bioteknologikoa duten produktuak: Dibertsitate genetikoa eta mikroorganismoen isolamendua. Bioproduktu naturalak lortzea.
- Elikagaien segurtasuna eta osotasuna: Elikagaien segurtasuna. Elikadura-kontrola. Elikagaien identitatea.
- Elikadura eta osasuna: Doitasunezko nutrizioa eta dieta pertsonalizatua. Elikagai berriak formulatzea eta eraldatzea. Elikagaiak prozesatzeko eta kontserbatzeko teknologiak.
Harremanetarako datuak
Helbidea
Txatxarramendi Auzoa, z.g.
48395 Sukarrieta
Bizkaia
Telefonoa/k
Posta elektronikoa/k
Faxa
- 946572555
Web atariak
LOTUTAKO ERAKUNDEAK
Goragoko erakundeak
LOTUTAKO PERTSONAK
- Rogelio Pozo CarroZuzendari nagusia