AZTI

LABURPENA

Objektua

Itsas ingurunean eta elikaduran espezializatutako zentro zientifiko eta teknologikoa.

Itsasoko ikerketa-ildoak:

  1. Klima-aldaketa eta itsas ekosistemak: Itsas ekosistemen funtzionamendua eta karakterizazio ozeanografikoa. Sistemaren ereduak behatzea, joerak identifikatzea eta sortzea. Etorkizuneko agertokiak simulatzea. Inpaktuak, kalteberatasuna eta egokitzapena ebaluatzea. Klima-aldaketa arintzea.
  2. Itsas teknologia eta digitalizazioa: 4.0 itsas teknologiak, kostaldeko ingeniaritza, ozeanografia operazionala, arrantza-sektorearen digitalizazioa, itsasontziko prozesuen berrikuntza, deskarbonizazioa, lan-ingurune seguru eta osasungarriak, eta itsas jatorriko produktu bioteknologikoak.
  3. Arrantza-kudeaketa eta iraunkortasuna: Arrantzaren kudeaketa ekosistemikoa, akuikultura, artisau-arrantzaren iraunkortasuna, arrantzaren ingurumen-inpaktua murriztea, biomasa estimatzeko metodo berriak, eta arrantza-kudeaketaren ebaluazioa eta aholkatzea.
  4. Itsas ingurunearen ebaluazioa eta kontserbazioa: Itsas ingurunearen osasun-egoeraren ebaluazioa, itsas ekosistemen kontserbazioa, ingurumen-inpaktuen eta -zaintzaren azterketak, itsas espazio-plangintza, itsas zaborren kudeaketa integrala eta ekonomia zirkular urdina.

Elikadura ikerketa-lerroak:

  1. Elikadura-kate eraginkor eta jasangarria: Elikagai-azpiproduktuen balorizazio ekonomikoa: biorrefineria eta bioproduktu berriak. Iraunkortasunaren ebaluazioa eta komunikazioa. Aurrezpen eta ekoizpen eraginkorra. Prozesuen hobekuntza ergonomikoa. Elikadura-katea 4.0.
  2. Kontsumitzailearen portaera: Adimen lehiakorra. Zaintza teknologikoa. Joera identifikazioa eta berrikuntzan aplikatzea. Elkarlaneko berrikuntza. Neuromarketinga. Analisi sentsoriala.
  3. Oinarri bioteknologikoa duten produktuak: Dibertsitate genetikoa eta mikroorganismoen isolamendua. Bioproduktu naturalak lortzea.
  4. Elikagaien segurtasuna eta osotasuna: Elikagaien segurtasuna. Elikadura-kontrola. Elikagaien identitatea.
  5. Elikadura eta osasuna: Doitasunezko nutrizioa eta dieta pertsonalizatua. Elikagai berriak formulatzea eta eraldatzea. Elikagaiak prozesatzeko eta kontserbatzeko teknologiak.

Harremanetarako datuak

Helbidea

Txatxarramendi Auzoa, z.g.
48395 Sukarrieta
Bizkaia

Telefonoa/k

Posta elektronikoa/k

Faxa

  • 946572555
AƱadir a la libreta de direcciones
AƱadir a la libreta de direcciones
AƱadir a la libreta de direcciones

LOTUTAKO PERTSONAK

AZTI

LABURPENA

Objektua

Itsas ingurunean eta elikaduran espezializatutako zentro zientifiko eta teknologikoa.

Itsasoko ikerketa-ildoak:

  1. Klima-aldaketa eta itsas ekosistemak: Itsas ekosistemen funtzionamendua eta karakterizazio ozeanografikoa. Sistemaren ereduak behatzea, joerak identifikatzea eta sortzea. Etorkizuneko agertokiak simulatzea. Inpaktuak, kalteberatasuna eta egokitzapena ebaluatzea. Klima-aldaketa arintzea.
  2. Itsas teknologia eta digitalizazioa: 4.0 itsas teknologiak, kostaldeko ingeniaritza, ozeanografia operazionala, arrantza-sektorearen digitalizazioa, itsasontziko prozesuen berrikuntza, deskarbonizazioa, lan-ingurune seguru eta osasungarriak, eta itsas jatorriko produktu bioteknologikoak.
  3. Arrantza-kudeaketa eta iraunkortasuna: Arrantzaren kudeaketa ekosistemikoa, akuikultura, artisau-arrantzaren iraunkortasuna, arrantzaren ingurumen-inpaktua murriztea, biomasa estimatzeko metodo berriak, eta arrantza-kudeaketaren ebaluazioa eta aholkatzea.
  4. Itsas ingurunearen ebaluazioa eta kontserbazioa: Itsas ingurunearen osasun-egoeraren ebaluazioa, itsas ekosistemen kontserbazioa, ingurumen-inpaktuen eta -zaintzaren azterketak, itsas espazio-plangintza, itsas zaborren kudeaketa integrala eta ekonomia zirkular urdina.

Elikadura ikerketa-lerroak:

  1. Elikadura-kate eraginkor eta jasangarria: Elikagai-azpiproduktuen balorizazio ekonomikoa: biorrefineria eta bioproduktu berriak. Iraunkortasunaren ebaluazioa eta komunikazioa. Aurrezpen eta ekoizpen eraginkorra. Prozesuen hobekuntza ergonomikoa. Elikadura-katea 4.0.
  2. Kontsumitzailearen portaera: Adimen lehiakorra. Zaintza teknologikoa. Joera identifikazioa eta berrikuntzan aplikatzea. Elkarlaneko berrikuntza. Neuromarketinga. Analisi sentsoriala.
  3. Oinarri bioteknologikoa duten produktuak: Dibertsitate genetikoa eta mikroorganismoen isolamendua. Bioproduktu naturalak lortzea.
  4. Elikagaien segurtasuna eta osotasuna: Elikagaien segurtasuna. Elikadura-kontrola. Elikagaien identitatea.
  5. Elikadura eta osasuna: Doitasunezko nutrizioa eta dieta pertsonalizatua. Elikagai berriak formulatzea eta eraldatzea. Elikagaiak prozesatzeko eta kontserbatzeko teknologiak.

Harremanetarako datuak

Helbidea

Txatxarramendi Auzoa, z.g.
48395 Sukarrieta
Bizkaia

Telefonoa/k

Posta elektronikoa/k

Faxa

  • 946572555
AƱadir a la libreta de direcciones
AƱadir a la libreta de direcciones
AƱadir a la libreta de direcciones

LOTUTAKO PERTSONAK